ua en ru

Угода про асоціацію України з ЄС остаточно набуде чинності 1 вересня, - Мінґареллі

Угода про асоціацію України з ЄС остаточно набуде чинності 1 вересня, - Мінґареллі Фото: Хюґ Мінґареллі (avakov.com)

Угода про асоціацію вже була ратифікована усіма 28 країнами ЄС

Угода про асоціацію України з Євросоюзом остаточно набуде чинності 1 вересня 2017 року. Про це заявив голова представництва Європейського союзу в Україні Хюґ Мінґареллі, повідомляє "Радіо Свобода".

Так, за словами Мінґареллі, УА України з ЄС набуде чинності 1 вересня, наразі угода ратифікована усіма 28 країнами-членами Євросоюзу.

Крім того, на думку Мінґареллі, реалізація документа сприятиме розбудові економічних і ділових зв’язків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив переконання, що Україна зможе стати членом Європейського союзу в середньостроковій перспективі.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко заявляв, що російська влада використала всі свої ресурси, щоб перешкодити ратифікації Угоди про асоціацію України з Європейським союзом.

"Шлях до цього (ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС, - ред.) виявився довгим і набагато складнішим, ніж ми уявляли собі на старті цього процесу. Чому так сталося? Кремль, вражений хронічної українофобією, пакостив нам на кожному кроці. Він використовував всі наявні ресурси: гроші, пропаганду, брехню, інтриги, розвідувальні структури та групи впливу", - заявляв Порошенко.