ua en ru

Societe Generale продає свій єгипетський підрозділ майже за 2 млрд дол

Другий за величиною французький банк - Societe Generale - знайшов внутрішні резерви для поповнення власного капіталу. Він продає мажоритарну частку в єгипетському дочірньому банку National Societe Generale Bank.

За свій пакет в 77,2% єгипетського банку Societe Generale отримає 1 млрд 970 млн дол. Покупець - Qatar National Bank. Операцію передбачається закрити в I кварталі 2013 р.

Наголошується, що рішення про продаж прийнято, незважаючи на те, що єгипетська "дочка" - один із найбільш прибуткових активів французького банку. Але Societe Generale необхідні кошти, щоб збільшити власний капітал першого рівня до розміру, передбаченого Базельською угодою. З урахуванням цієї угоди він складе 9,5% від обсягу ризикових активів до кінця 2013 р.

Societe Generale - міжнародна банківська група зі штаб-квартирою в Парижі, заснована в 1864 р. У сферу діяльності банку входить управління активами, інвестиційний банкінг, фінансові послуги та ін. В Україні група володіє активами у фінансовому секторі. У нашій країні дочірніми компаніями Societe Generale є фінансова компанія "Простофінанс", а також ПАТ "Профін".

Читайте також: Чистий прибуток Societe Generale за III квартал 2012 р. скоротився на 86,3% - до 85 млн євро