ua en ru

Власник і колектив АТБ не фінансували терористів, - нардеп

Народний депутат Сергій Власенко з фракції "Батьківщина" вважає, що власник АТБ Геннадій Буткевич та колектив торговельної мережі ні в чому не винні.

"Не можна, не маючи вагомих підстав і доказів у сприянні та фінансуванні сепаратистів, а глава Радикальної партії Олег Ляшко сам визнав, що їх немає, намагатися відібрати у людини майно, чи ще щось таке зробити. Я вважаю, що власник Геннадій Буткевич та колектив АТБ ні в чому не винні. Тому депутатам потрібно відмовитися від ідеї вносити подібні законопроекти з вимогою якогось покарати або помститися", - заявив Власенко.

"Карати повинна Генеральна прокуратура і суд. А Верховна Рада повинна приймати закони, які роблять життя кращим", - додав нардеп.

Нагадаємо, голова фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що автори законопроекту про націоналізацію торгової мережі АТБ мають намір відкликати даний законопроект. "Що стосується мережі "АТБ". Ми більш детально вивчили це питання. Фактів, які б свідчили про причетність колективу "АТБ" до сепаратистам або бойовикам, у нас немає. Тому ми прийняли відповідне рішення про те, щоб відкликати цей законопроект", - сказав нардеп.

"АТБ-Маркет" входить до корпорації "АТБ" і здійснює діяльність на ринку роздрібної торгівлі, зокрема, продовольчими товарами. Компанія "АТБ-Маркет" заснована в 1993 році. Власником АТБ є підприємець Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков, Віктор Карачун.