ua en ru

Собчак запропонувала Навальному стати її довіреною особою на виборах президента РФ

Собчак запропонувала Навальному стати її довіреною особою на виборах президента РФ Фото: Ксенія Собчак (sobchakprotivvseh.ru)

Вона виступає проти бойкоту виборів

Російська телеведуча Ксенія Собчак запропонувала опозиціонеру Олексію Навальному стати її довіреною особою на виборах у разі її успішної реєстрації в якості кандидата. Про це телеведуча заявила в соціальній мережі Instagram.

"Сьогодні ЦВК не зареєструвала Олексія Навального. Я неодноразово говорила, що вважаю його недопуск до виборів жахливою несправедливістю і черговою помилкою влади. Але це зайвий раз доводить нам, що ми все одно повинні діяти, не зупинятися і йти на ці вибори", - заявила Собчак.

Вона додала, що виступає проти бойкоту виборів, запропонованого Навальним. Собчак підкреслила, що "головна проблема агітації за бойкот в тому, що в ній немає мобілізуючого початку: залишайтеся вдома, дивіться телевізор, обурюйтеся".

"Вибори - як і раніше єдиний спосіб щось змінити. А їх бойкот неефективний і шкідливий метод. Він не тільки не зменшить явку, але збільшить відсотки Володимира Путіна. І дозволить йому отримати бажані 70%", - додала телеведуча.

Собчак закликала всі демократичні опозиційні сили до об'єднання. І в разі її реєстрації запропонувала Олексію Навальному стати її довіреною особою.

Собчак запропонувала Навальному стати її довіреною особою на виборах президента РФ

Фото: Ксенія Собчак (instagram.com/xenia_sobchak)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Російській Федерації Центральна виборча комісія (ЦВК) відмовилася допустити представника опозиційних сил Олексія Навального на президентські вибори.

Після прийняття ЦВК рішення, Навальний опублікував своє відеозвернення до виборців, закликавши їх не приходити на виборчі дільниці інакше, як у якості спостерігачів.