ua en ru

Зниження процентних ставок по іпотечних кредитах у США сприяє наростанню оптимізму інвесторів, - експерт.

Відсоткові ставки за іпотечними кредитами у США продовжили зниження, що в цілому сприяє наростанню ділового оптимізму інвесторів, вважає інвестиційний консультант інвесткомпанії Dragon Capital Олег Дрижак.

Більш того, експерт відзначає підвищення банками Credit Suisse і Goldman Sachs рекомендацій по російських індексах, що сьогодні штовхає ключові індекси країни понад 1,5% з відкриття. Таким чином, на думку О.Дрижака, в Україні теж очікується сильне відкриття.

Експерт також відзначив, що сьогодні сильним покупкам на азіатських, європейських майданчиках і в Росії допомагають сильні дані з продажу новобудов у США, які продемонстрували максимальне зростання в березні за останні 5 років. На ринок вплинули також сприятливі показники за обсягами замовлень на товари тривалого користування.

Відзначимо, що 23 квітня український ринок показав незначне зростання: індекс УБ виріс до 2566,73 пунктів, або на 0,63%, обсяг торгів склав 50,2 млн грн, індекс ПФТС також додав 0,49%, досягши рівня 1 015,87 пунктів.