ua en ru

Зниження ренти на газ може зменшити тарифи на 10%

Зниження ренти на газ може зменшити тарифи на 10% Фото: Ніна Южаніна

Зниження ренти на видобуток газу для "Укргазвидобуваня" з 70 до 29 відсотків може призвести до зменшення ціни на газ для населення на 10%.

Зниження ренти на видобуток газу для "Укргазвидобуваня" з 70% до 29% може призвести до зменшення ціни на газ для населення на 10%. Про це у коментарі РБК-Україна розповіла голова парламентського комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна.

"Я попросила вчора на засіданні комітету (з питань податкової і митної політики - ред.) Діденка (заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігора Діденка - ред.), щоб він пояснив, на скільки може бути знижена ціна на газ для населення. Він сказав, що приблизно на 10 відсотків",- розповіла Южаніна.

Нагадаємо, сьогодні парламент так і не розглянув проект закону про внесення змін до Податкового кодексу Украіни щодо здешевлення вартості газу для населення (2835). Відповідний законопроект був перенесений на наступний пленарний тиждень - з 24 листопада.

Вчора,11 листопада, парламентський комітет з питань податкової і митної політики схвалив законопроект 2835 та запропонував Раді зменшити ренту на видобуток газу для " Укргазвидобування" з 70 до 29 листопада з 1 квітня 2016 року.