ua en ru

Зниження обсягів постачання газу в Україну не передбачається, - "Газпром"

Ніякого зниження обсягів постачання газу на Україну не передбачається, повідомив заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

Ніякого зниження обсягів постачання газу на Україну не передбачається, повідомив заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв (на фото) в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"У нас контрактні обсяги підтверджені контрактними зобов'язаннями, тому ми працюємо в рамках чинного контракту і ніякого зниження не передбачається, тому що контракт є контракт", - сказав Медведєв.

За його словами, українська сторона прострочила черговий платіж по боргу.

"Ми очікували керівників енергетичного сектора України у себе в гостях, але уряд пішов у відставку. Вони повинні виконувати свої обов'язки. Сподіваємося, що досягнуті, оформлені домовленості будуть виконуватися", - прокоментував Медведєв.

Минулого тижня в "Газпромі" повідомляли, що заборгованість України за російський газ становить близько 2,7 млрд дол., оплатити її вона повинна до 25 січня 2014 р. Проте терміни оплати були прострочені. Також у "Газпромі" повідомляли, що концерн чекає істотного зростання в 2014 р. постачань газу на Україну в зв'язку з підписаною у грудні 2013 р. угодою про зниження його ціни до 268,5 дол. за 1 тис. куб. м (з колишніх приблизно 400 дол. за 1 тис. куб. м). Так, "Газпром" сподівається, що Україна до 2014 р. збільшить закупівлі російського газу до 35-40 млрд куб. м. минулого року, за даними "Укртрансгазу", Україна скоротила імпорт газу з РФ на 15,1% - до 27,6 млрд куб. м.