ua en ru

Зниження податків для індустріальних парків - інвестиційний прорив для України, - Довгий

Зниження податків для індустріальних парків - інвестиційний прорив для України, - Довгий Фото: Олесь Довгий

Спрощення податкового законодавства в сфері діяльності індустріальних парків стане поштовхом для інвестицій в українську економіку. Таку думку висловив народний депутат Олесь Довгий, коментуючи ухвалені парламентом в першому читанні поправки до Податкового та Митного кодексів, повідомляють українські ЗМІ.

За його словами, хоча закон України "Про індустріальні парки" було прийнято ще чотири роки тому, за цей період в Україні з'явилося всього 12 подібних об'єктів, більша частина з яких належним чином не функціонує. "Це означає, що Закон практично не працював. У тій же Чехії за сім років було створено більше ста індустріальних парків, 70 тисяч робочих місць та залучено 9 мільярдів євро", - навів приклад Довгий.

Депутат переконаний, що "звільнення від частини податків, створення спеціальних умов щодо ПДВ та земельного податку, істотно поліпшать інвестиційний клімат у країні". "Сьогоднішнє рішення парламенту – це прямий сигнал для іноземних інвесторів, що в Україні зацікавлені в залученні капіталу із зовні, що з Україною можна мати справу", - зазначив політик.

Нагадаємо, сьогодні парламент підтримав у першому читанні проекти закону про внесення змін до Податкового та Митного кодексів, якими передбачено суттєве спрощення оподаткування для індустріальних парків.

Зокрема, документ передбачає встановити особливий податок на прибуток для учасників індустріальних парків за нульовою ставкою в перші п'ять років; звільнити від податку на додану вартість операції з ввезення в Україну обладнання та комплектуючих до них резидентами індустріальних парків. Резидентів індустріальних парків також звільняють від сплати податку на нерухоме майно та від сплати земельного податку на земельні ділянки.