ua en ru

Снігопад в Україні: поліція 2 областей піднята по тривозі для розблокування доріг

Снігопад в Україні: поліція 2 областей піднята по тривозі для розблокування доріг Фото: поліція (flickr.com/usembassykyiv)

Поліція Черкаської і Київської області піднята по тривозі

Поліція 2 областей піднята по тривозі для очищення доріг, заблокованих у результаті сильних снігопадів в Україні. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Поліцейські підрозділів двох областей працюють над розблокуванням ділянки автодороги "Київ-Одеса" на кордоні Київської та Черкаської області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією голови Національної поліції України Сергія Князєва, причиною заторів на кордоні 2 областей стали снігопади на тлі місцевого рельєфу - чергування значних спусків і підйомів.

У зв'язку з цим у сніговому полоні опинилися в загальній складності близько 800 автомобілів, які рухалися в бік Одеси, так і у бік Києва. А тому, що водії транспорту намагалися продовжити рух, були заблоковані всі 4 ряди для руху транспорту в обох напрямках.

Голова Національної поліції повідомив, що рух транспорту зі сторони Одеси перекрито в районі Умані, автомобілі перенаправляють на Вінницю. З боку Києва рух автомобілів у бік Одеси перекрито в районі міста Біла Церква, транспорт направляють по об'їзних шляхах.

"Це дасть нам можливість "розтягти" затор, що утворився протягом доби", - заявив Князєв.

Снігопад в Україні: поліція 2 областей піднята по тривозі для розблокування дорігСнігопад в Україні: поліція 2 областей піднята по тривозі для розблокування дорігСнігопад в Україні: поліція 2 областей піднята по тривозі для розблокування доріг

Фото: поліція Черкаської і Київської області підняті по тривозі (mvs.gov.ua)

Він також повідомив, що до місця основного затору підтягнута спецтехніка найближчих автодорожніх підрозділів, а також піднято по тривозі транспорт Державної служби України з Надзвичайних ситуацій. Крім того, по тривозі підняті територіальні підрозділи поліції Київської та Черкаської областей.

Поліцейські активно працюють над розблокуванням автодороги, а також розгортають діяльність пункту допомоги водіям, чиї авто потрапили у сніговий полон. Тому глава Нацполіції припустив, що протягом найближчого часу вдасться зняти напругу на цій ділянці шляху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на трасі Київ-Одеса через ускладнення погодних умов застрягли близько 800 вантажівок. Затор з сотень вантажівок, яка утворилася в районі Жашкова Черкаської області, зняли на відео з вертольота.