ua en ru

РНБО запровадила додаткові санкції проти РФ і прийняла програму розвитку армії до 2020

РНБО запровадила додаткові санкції проти РФ і прийняла програму розвитку армії до 2020 Фото: засідання РНБО

Також РНБО ухвалила Доктрину інформаційної безпеки

Рада національної безпеки і оборони України запровадила додаткові санкції проти Російської Федерації та прийняла програму розвитку Збройних сил до 2020 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

Повідомляється, що через агресію Росії проти України РНБО запровадила додаткові санкції проти фізичних та юридичних осіб з РФ. Зокрема, проти обраних до Держдуми за результатами виборів у Криму, членів так званих виборчих комісій, українських підприємств у Криму, незаконно перереєстрованих по російському законодавству.

"Також введено санкції щодо російських посадових осіб правоохоронних органів і судів, причетних до незаконного утримування українських громадян в Росії. РНБО також застосувала санкції до колишніх керівників України, які оголошені в розшук, переховуються за кордоном і причетні до фінансування терористичної діяльності і гібридної агресії Росії проти України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, введено санкції проти російських юридичних осіб, причетних до ведення Росією гібридної війни проти України в інформаційній сфері і кіберпросторі. Дію всіх санкцій продовжено на рік.

РНБО України також схвалила проект Доктрини інформаційної безпеки України, яка передбачає впровадження ефективних заходів з протидії російській пропаганді. Також РНБО підтримала розроблений Міністерством оборони проект Державної програми розвитку Збройних сил України на період до 2020 року.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що за останні місяці на держсайти скоєно близько 6,5 тисяч кібератак.