ua en ru

РНБО затвердила санкційний "список Савченко"

РНБО затвердила санкційний "список Савченко" Фото: РНБО затвердила санкційний "список Савченко"

"Список Савченко" був затверджений на закритому засіданні РНБО

Рада національної безпеки та оборони України сьогодні, 25 березня 2016 року, на закритому засіданні затвердила санкційний "список Савченко". Про це йдеться у повідомленні прес-секретаря президента України Святослава Цеголко у Тwitter.

"РНБО затвердила санкційний список Савченко-Сенцова", - написав він.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко також зазначив, що під час останніх консультацій в Брюсселі українська сторона передала "список Савченко" очільникам Європейського Союзу. Міністерство закордонних справ також направило цей документ країнам-партнерам України.

Окрім цього, Порошенко підкреслив, що санкційний перелік має стати "списком Савченко-Сенцова" і до нього мають бути додані особи, які фабрикували справи проти Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Миколи Карпюка та інших незаконно ув’язнених в Росії осіб.

"Це рішення ("список Савченко") не припиняє нашої наполегливої праці з негайного звільнення Надії Савченко та інших українських героїв", - зазначив Порошенко.

Як зазначається, президент також доручив доопрацювати "список Савченко" та додати в нього тих осіб, які причетні до тортур українців і кримських татар в Криму.

"Просив би, щоб розширення цього списку скоординували з нашими партнерами", - зазначив Порошенко.

РНБО затвердила санкційний Список Савченко-Сенцова супроти осіб, які фабрикували справи проти українців у Росії. Цей спи...

Опубликовано Святославом Цеголко 25 марта 2016 г.

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів України схвалив і вніс на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції про застосування обмежувальних заходів до фізичним особам, які причетні до протиправних дій у відношенні Надії Савченко.