ua en ru

РНБО вважає Росію причетною до вибуху в Харкові

РНБО вважає Росію причетною до вибуху в Харкові

Рада національної безпеки і оборони України не виключає причетності Росії до вибуху біля Московського суду в Харкові, в результаті якого, за останніми даними, постраждали 14 осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

"Російська Федерація продовжує війну проти України, а також здійснює на території нашої держави терористичні акти. Зокрема, приклад черговий диверсії проти мирного населення з боку РФ - вибух у Харкові, під час якого 13 громадян постраждали шестеро з них отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, що апарат РНБО тримає на контролі розслідування цього злочину.

Нагадаємо, 19 січня біля Московського районного суду, де проходило засідання у справі проти Михайла Соколова - активіста Майдану, якого звинувачують у незаконному зберіганні зброї, стався вибух, постраждали 14 осіб.

Глава СБУ Валентин Наливайченко та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявили про створення у зв'язку з вибухом у Харкові окремого штабу, в який увійшли представники СБУ, МВС і співробітники прокуратури.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що в Харкові оголошено спецоперація по розшуку і затриманню правопорушників, причетних до вибуху біля Московського райсуду, проводяться екстрені антитерористичні заходи.

Вибух кваліфіковано як терористичний акт.