ua en ru

РНБО очікує нової хвилі провокацій проросійських активістів для дестабілізації Південно-Сходу

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) заявляє про наявність інформації про нову хвилю провокацій з боку проросійських активістів з метою дестабілізації ситуації в південно-східних областях.

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) заявляє про наявність інформації про нову хвилю провокацій з боку проросійських активістів з метою дестабілізації ситуації в південно-східних областях. Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашими оперативними даними є інформація, що вони будуть змінювати тактику і будуть в найближчий період проводити нові провокаційні дії на території південних і східних областей України", - заявив Парубій.

За його словами, оскільки провокатори не змогли домогтися успіху на рівні обласних державних адміністрацій, сепаратисти почали роботу з проведення провокацій з міськими, районними та сільськими радами. Проросійські активісти намагаються організувати місцеві референдуми з питання приєднання південно-східних регіонів до Росії.

Також Парубій заявив, що на кінець квітня планується обрання сепаратистами президента південно-східної республіки, як паралельної влади.

"Ми прогнозуємо новий етап активної фази. За нашими даними, ця активна фаза може мати найбільший вираз 1 і 9 травня. 9 травня сепаратисти будуть використовувати як дату збільшення дестабілізації в Україні", - додав Парубій.