ua en ru

РНБО відзначає збільшення кількості конфліктів серед груп бойовиків на Донбасі

Рада національної безпеки і оборони України відзначає збільшення кількості конфліктів серед груп бойовиків на території Донецької і Луганської областей.

Рада національної безпеки і оборони України відзначає збільшення кількості конфліктів серед груп бойовиків на території Донецької і Луганської областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

"На тимчасово контрольованих терористами територіях відзначено збільшення кількості зіткнень між різними бандформуваннями. Так, в Антрациті Луганської області бойовики поставили т.зв. "комендантом" міста колишнього дільничного інспектора Антрацитівської міліції, а в цей же час представники так званих "козацьких" бандформувань, застосовуючи зброю, намагаються встановити свій контроль над містом. До того ж р. Красний Луч також в Луганській області представники терористичної організації "ЛНР" незаконно "змінили" генерального директора компанії "Донбасантрацит", поставивши замість попереднього - козачого отамана одного з лідерів терористичних угруповань, що також викликає обурення керівників інших бандитських угрупувань", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що 22 вересня в Донецьку відбулося збройне зіткнення між бойовиками незаконних збройних формувань "Оплот" і "Кальміус", під час перестрілки було вбито 5 терористів з угрупування "Кальміус".

Нагадаємо, раніше в РНБО відзначали зменшення використання важкого озброєння з боку терористів.