ua en ru

РНБО схвалила включення пунктів пропуску до баз даних Інтерполу, - МЗС України

РНБО схвалила включення пунктів пропуску до баз даних Інтерполу, - МЗС України Фото: Олена Зеркаль

Це є однією з рекомендацій ЄС по запровадженню безвізового режиму

Рада національної безпеки і оборони України вчора, 20 липня 2015 р., під час засідання схвалила концепцію первинної ідентифікації фізичних осіб та інтегрованого управління кордоном, яка передбачає включення пунктів пропуску до баз даних Інтерполу, що є однією з рекомендацій Європейського союзу по запровадженню безвізового режиму. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, сьогодні під час брифінгу передає кореспондент РБК-Україна.

"Зважаючи на важливість питання, також вчора на засіданні РНБО була представлена концепція запровадження первинної ідентифікації, яка була фактично вчора схвалена, і зараз стоїть завдання щодо її впровадження і вирішення питання кроків, як вона саме буде впроваджуватися", - заявила Зеркаль.

Крім того, за її словами, було підтверджене рішення щодо запровадження і переходу з 1 січня наступного року до форми картки по ідентифікації особи в Україні.

"Це буде добровільний перехід, не буде ніякого швидкого і примусового переходу... Я думаю, що найближчим часом буде всім вже повідомлено, як саме буде відбуватись перехід - про це має повідомляти МВС", - зазначила вона.

Нагадаємо, 20 липня 2015 р. повідомлялося, що РНБО розглядає заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.