ua en ru

У РНБО сподіваються скоротити українську аудиторію соцмереж РФ в кілька разів

У РНБО сподіваються скоротити українську аудиторію соцмереж РФ в кілька разів Фото: російські соцмережі

У відомстві сподіваються, що аудиторію вдасться скоротити до п'яти разів

Рада національної безпеки та оборони України сподівається скоротити українську аудиторію російських соціальних мереж у кілька разів. Про це заявив керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО Валентин Петров, передає "112 Україна".

При цьому у відомстві підкреслили, що не ставлять собі за мету обмежити свободу вираження або свободу громадян України.

"Ніяких спроб обмежити свободу вираження або свободу громадян України тут у нас немає, ми саме виходимо з того, що деякі сервіси РФ становлять пряму загрозу нацбезпеці, тому ми обмежуємо їх доступ. Якщо провести таку аналогію: скажімо, є високий рівень стану аварійності на дорогах , держава встановлює правила лише користування ременями безпеки, автовиробники навіть ставлять "заглушки", які будуть передавати, що ви не пристебнулися. Але завжди знайдеться "розумник", який придумає "заглушку" або пристебнути цей ремінь ззаду, ну це його особистий вибір, життя і ризик", - зазначив керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО.

Разом з тим він запевнив, що стосовно користувачів, які відвідують заборонені сайти, ніяких санкцій не буде.

"Абсолютно ні, це їх особистий вибір. Якщо нам вдасться скоротити аудиторію у два-три-п'ять разів, то це відчутний результат для нацбезпеки", - пояснив Петров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні створені боти, які відстежуватимуть активність українців у соцмережах Російської Федерації після їх повного блокування.