ua en ru

РНБО має прийняти заходи по реальній забороні російських каналів, - радник Порошенко

РНБО має прийняти заходи по реальній забороні російських каналів, - радник Порошенко

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) повинна вжити заходів щодо реальної заборони російських каналів на території України. Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат з фракції "Блоку Петро Порошенко", радник Президента України Микола Томенко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Я виступаю за жорстку протидію агресії Путіна (Президента Росії Володимира Путіна, - ред.), звертаюся публічно до секретаря РНБО, всіх силових та правоохоронних органів, щоб вони нарешті почали боротьбу з російською інформаційною агресією. Національна рада з теле - і радіомовлення тимчасово призупинила ліцензії 15 російських каналів. Але зайдіть в будь-який магазин, де продають пакети "НТВ - плюс", де всі ці канали є. За це ми платимо "Газпром-медіа", де всі засоби йдуть на путінську пропаганду. Виникає питання: де наше СБУ, МВС де? Чому вони не зупинять цю вакханалію проти України? Зайдіть у готелі, ресторани або кафе! Що там показують? Всі ці канали там показують у кабельних мережах. Де РНБО? ", - заявив Томенко.

Він зазначив, що час від заяв переходити до реальної боротьби з російською інформаційною пропагандою в українському інформаційному просторі.

"Саме з російськими (каналами, - ред.), а не українськими, які критикують владу", - підкреслив Томенко.

Нагадаємо, вчора Рада не дозволила Нацраді штрафувати телеканали за порушення законодавства.