ua en ru

СММ ОБСЄ повідомила про зменшення кількості порушень перемир’я на Донбасі

СММ ОБСЄ повідомила про зменшення кількості порушень перемир’я на Донбасі Фото: СММ ОБСЄ (OSCE/Evgeniy Maloletka)

БПЛА місії зафіксував двох військовослужбовців ЗСУ, які цілилися та стріляли по безпілотнику

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях порівняно з попереднім звітним періодом. Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ станом на 19:30 1 травня.

Щодо вибухів, то у Донецькій області було зафіксовано 36 проти близько 90 за попередній період, а у Луганській - два вибухи проти десяти напередодні.

Також повідомляється, що безпілотний літальний апарат СММ (БПЛА) зафіксував військовослужбовців, які цілилися та стріляли по БПЛА біля Катеринівки, ще один БПЛА глушили біля Богданівки.

Так, на матеріалах фото- та відеофіксації БПЛА СММ, який 30 квітня пролітав над позицією Збройних сил України в районі Катеринівки було помічено двох військовослужбовців Збройних сил України, які наводили автомати в напрямку БПЛА та дим, що піднімався зі зброї.

Нагадаємо, на Донбасі за минулу добу бойовики 44 рази обстрілювали українські позиції на Донбасі, внаслідок бойових дій четверо українських військових отримали поранення.