ua en ru

СММ ОБСЄ продовжує фіксувати протитанкові міни на Донбасі, - Хуг

СММ ОБСЄ продовжує фіксувати протитанкові міни на Донбасі, - Хуг Ілюстративне фото (osce.org)

ОБСЄ підтвердила інформацію про смерть 2 цивільних жителів

СММ ОБСЄ продовжує фіксувати протитанкові міни на Донбасі попри забов’язання вилучити їх. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Велика кількість мін і боєприпасів ставлять під загрозу життя цивільного населення. ОБСЄ фіксує велику кількість протитанкових мін, що наражає жителів на додаткові ризики. 26 серпня БПЛА СММ зафіксувала 15 протитанкових мін поблизу Мар’їнки. 28 серпня знову було виявлено 16 протитанкових мін між Гольмівським і Травневим. Це трапляється попри забов’язання вилучити міни", - повідомив Хуг.

За його словами, ОБСЄ підтвердила інформацію про смерть двох цивільних жителів.

"ОБСЄ підтвердила інформацію про дві жертви серед цивільного населення. Перша - це чоловік у Докучаєвську. Другий випадок - у Верхньоторецькому", - повідомив він.

Нагадаємо, за словами Хуга, минулого тижня на Донбасі було зафіксовано на 60% менше порушень режиму припинення вогню. Заступник голови СММ ОБСЄ зазначив, що це свідчить про можливість зменшення кількості порушень режиму припинення вогню при бажанні.