ua en ru

СММ ОБСЄ констатувала збільшення порушень режиму припинення вогню в Донецькій області

СММ ОБСЄ констатувала збільшення порушень режиму припинення вогню в Донецькій області Фото: ОБСЄ (facebook.com-oscesmm)

В цей же час в Луганській області місія констатувала зменшення кількості порушень

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, порівняно з попередньою добою. Про це йдеться у звіті місії, опублікованому 16 квітня.

"В період з вечора 13 до вечора 14 квітня в Донецькій області місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, при цьому зафіксувавши менше вибухів (приблизно 40), в порівнянні з попереднім звітним періодом (близько 280 вибухів). З вечора 14 до вечора 15 квітня СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню (у тому числі близько 360 вибухів) порівняно з попередньою добою", - повідомляє прес-центр ОБСЄ.

У той же час з вечора 13 до вечора 14 квітня в Луганській області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши "близько 30 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом (14 вибухів)"

З вечора 14 до вечора 15 квітня СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню (6 вибухів) порівняно з попередньою добою.

"13 квітня в підконтрольних уряду районах БПЛА СММ середнього радіусу дії зафіксували 5 самохідних гаубиць (три 2С1 "Гвоздика", 122 мм, і дві 2С3 "Акація", 152 мм) в межах 100 м від житлового району н. п. Відродження (66 км на північний схід від Донецька), розміщених там в порушенні ліній відведення. 14 квітня спостерігачі бачили буксуючу гаубицю (невстановленого типу) на східній околиці н. п. Богданівка (41 км на південно-захід від Донецька)", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, Волкер вимагає від РФ і бойовиків припинити залякування спостерігачів ОБСЄ.