ua en ru

ЗМІ: Нардеп Денисенко заявив про тиск на Сергія Рибалку "методами, яких не було навіть при Януковичі"

Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя розгляне питання про неправомірне обшуку Апеляційного господарського суду Києва і про відповідальність суддів Бабушкінського райсуду Дніпропетровська щодо незаконного вилучення із суду оригіналів документів з господарського спору. Про це журналістам заявив член комітету, позафракційний народний депутат Андрій Денисенко, передають українські ЗМІ.

"За вказівкою з найвищих кабінетів прокуратура Дніпропетровської області здійснила безпрецедентний крок: за рішенням Бабушкінського райсуду міста обшукали Апеляційний господарський суд Києва. Очевидно, що рішення Бабушкінського райсуду про незаконний обшук - замовне, неправомірне. Це кримінальний злочин самих суддів. За це вони повинні понести відповідальність", - заявив нардеп.

Мова йде про вилучення оригіналів документів у справі про заборгованості корпорації "АТБ" ТОВ "АТБ-Маркет") у розмірі 110 млн гривень перед підприємствами групи компаній Group S. (ТОВ "Продекспорт-2009) за поставлені товари.

Як повідомляли ЗМІ, групою S.Group управляє сім'я опозиційного народного депутата Радикальної партії Сергія Рибалки.

За словами Денисенка, на його колегу з Радикальної партії Сергія Рибалку "чинять тиск методами, яких не було навіть за Януковича". При цьому депутат зазначив, що на засіданні Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя буде підніматися питання про відповідальність суддів Бабушкінського райсуду перед Вищою кваліфікаційною комісією.

"Такі судді повинні бути залучені не тільки до дисциплінарної відповідальності, але й кримінальну", - підкреслив він.