ua en ru

ЗМІ: у Білому домі попередили про наслідки політичної кризи для України

Відставка уряду може зірвати реалізацію мінських угод.

Про це заявив високопоставлений чиновник з Адміністрації президента США Барака Обами виданню Politico.

"Найгірше, що могло б статися прямо зараз для уряду - це розвал і нові (парламентські) вибори", - сказав інший високопоставлений представник Білого Дому.

Крім того, інший чиновник заявив, що увагу США і надалі буде сфокусовано на Україні, але врегулювання ситуації на Донбасі буде неможливим, "поки парламент виглядає як бійцівський клуб".

"Наш меседж: у вас має бути уряд, який функціонує. У вас не може бути безладу", - сказав співрозмовник.

В іншому випадку, за його словами, підтримка з боку міжнародного співтовариства буде слабшати.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада не змогла зібрати голосів під час голосування про висловлення недовіри Кабміну Арсенія Яценюка.

Відзначимо, 18 лютого фракція "Батьківщина" оголосила про вихід з правлячої коаліції, на наступний день аналогічний крок зробила і "Самопоміч". У той же час глава Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що його політсила готова повернутися в коаліцію.

Зараз коаліція складається тільки з "Блоку Петра Порошенко" і "Народного фронту". Народні депутати висловлюють різні думки щодо того, чи існує коаліція взагалі.

За даними ЗМІ, зараз в БПП обговорюють персоналії і можливий склад нового уряду та нової коаліції. Про переговори з цього приводу заявляв голова БПП Юрій Луценко.