ua en ru

Аднан Ківан порушив інвестзобов'язання по здачі Одесі лікарні швидкої допомоги, - ЗМІ

Аднан Ківан порушив інвестзобов'язання по здачі Одесі лікарні швидкої допомоги, - ЗМІ

31 травня 2016 року закінчується термін дії інвестиційних зобов'язань, згідно з яким будівельний магнат Аднан Ківан повинен був передати муніципальним структурам нову будівлю лікарні швидкої допомоги, розташованеуна території міської лікарні №10 по вулиці Малиновського в Одесі. В управлінні капітального будівництва міськради, в процесі будівництва виявлені суттєві недоробки, з якими інвестор хоче передати будівлю лікарні міста, повідомляє місцеве видання "Южный Курьер".

"Ми робимо цей проект з великим серцем і від усієї душі. Я вже розповідав, як мені прийшла в голову ідея будівництва лікарні "Швидкої допомоги". У подібну ситуацію потрапив мій друг і опинився на Єврейській. Я прийшов до нього і зрозумів, що мільйонне місто має отримувати зовсім іншу медичну допомогу!", - цитує "Южный курьер" Ківана.


При цьому з позицією Кивана не згоден мер Одеси Геннадій Труханов, який вважає будівництво лікарні виконанням інвестиційних зобов'язань забудовника. "Нам ніхто нічого не дарує, а виконують зобов'язання за передачу землі санаторію, і роботи будуть виконані в повному обсязі", - підкреслив Труханов під час вчорашньої апаратної наради.

За словами Труханова, потім місто займеться оснащенням лікарні, щоб зробити її найкращим медичним закладом України.

"Нам потрібно не просто побудувати гарний будинок, а зробити його функціональним, зручним для надання першої та подальшої медичної допомоги. Ми також повинні знайти способи оснастити його сучасним функціональним обладнанням та укомплектувати професійними співробітниками, аж до підключення до вирішення питання Міністерства охорони здоров'я. Наша мета, щоб ця установа стала в Україні передовою", - заявив одеський міський голова.

"Южный курьер" пише, що компанія "Глорія Плюс", яка належить Ківану, за останні кілька років побудувала котеджне містечко на території колишнього санаторію "Росія" в кінці Французького бульвару. Натомість Ківан зобов'язався передати Одесі нову лікарню швидкої допомоги, а також побудувати на Французькому бульварі сучасний кардіологічний центр і оснастити обидві медустанови всім необхідним обладнанням.

За даними видання, будівництво медичного центру повинно було завершитися ще у 2008 році.

При цьому зазначається, що терміни будівництва лікарні неодноразово переносилися. Так, у грудні 2013 року, віце-мер Марія Стоцька пообіцяла відкрити лікарню 2 вересня 2014 року. Потім, в травні 2014, що лікарню назвав подарунком для одеситів тодішній губернатор Ігор Палиця, але на темпах будівництва це не позначилося.

У новому приміщенні лікарні швидкої допомоги будуть розміщені хірургічне, гінекологічне, травматологічне, реанімаційне відділення, відділення гострого інфаркту, інсульту. За проектом, лікарня розрахована на 350 ліжок і буде з'єднана надземним переходом з вже існуючими будівлями міської лікарні №10.