ua en ru

Зміна формату операції на Донбасі поліпшила систему розвідки, - штаб

Зміна формату операції на Донбасі поліпшила систему розвідки, - штаб Фото: українські військові (facebook.com/ato news)

У штабі розповіли про вдосконалення системи реагування на ДРГ противника

Зміна формату операції на Донбасі удосконалила систему розвідки вздовж лінії розмежування. Про це йдеться в повідомленні прес-центру операції Об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

Повідомляється, що раніше на виявлення, підтвердження і прийняття рішення щодо диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) противника йшло від двох до трьох діб. Зараз це питання 1-2 хвилин, а прикладом цього є тестовий режим новітніх засобів розвідки, які нещодавно надійшли на озброєння підрозділів Об'єднаних сил.

"Новітня розвідувально-сигналізаційна апаратура значно компактніша і мобільніша порівняно з попередніми зразками. Окремо представлено кілька типів безпілотників, які використовуються для "дорозвідки" ворожих цілей, так і для перекидання датчиків руху до лінії дотику, сучасні засоби нічного бачення, новітні системи визначення відстані до цілі та її координати", - зазначили в розвідці Об'єднаних сил.

Також повідомляється, що найближчим часом всі розвідувальні спостережні пости на передньому краю будуть обладнані новими технічними засобами.

Зміна формату АТО на операцію Об’єднаних сил дала перші результати - зроблено крок вперед з удосконалення системи...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint forces operation 12 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що операція Об'єднаних сил на Донбасі покликана якомога швидше повернути окуповані райони під контроль української влади.