ua en ru

"Смарт-Холдинг" реалізує проект ІП на частині території ЧСЗ

"Смарт-Холдинг" реалізує проект ІП на частині території ЧСЗ Фото: Олексій Пертін

"Смарт-Холдинг" має намір створити індустріально-логістичний парк на території Чорноморського суднобудівного заводу (ЧСЗ) в Миколаєві. Про це інтерв'ю "РБК-Україна" повідомив генеральний директор компанії Олексій Пертін.

За його словами, парк буде функціонувати у форматі логістичного хабу з акцентом на зернові вантажі і металопродукцію. Ця концепція передбачає також розміщення на його майданчику супутніх виробництв по переробці сільгосппродукції та обробці металу, а також ряду інших пов'язаних із цими напрямками сервісних виробництв.


Пертін уточнив, що під індустріальний парк (ІП) передбачається відвести близько 90% незадіяних в даний час в основному виробництві площ ЧСЗ. Проект передбачає будівництво власної обмінної залізничної станції та проведення робіт з розчищення акваторії.

За словами гендиректора, однією з переваг майбутнього ІП перед аналогічними майданчиками-сусідами буде готовність надавати спеціалізовані склади для відокремленого зберігання і накопичення вантажів. "Це важливо, насамперед, для нішевої зерновий номенклатури, коли вантажовідправник зацікавлений у збереженні якісних і видових характеристик конкретної партії вантажу", - підкреслив Пертін.

Крім того, незадіяні сьогодні ЧСЗ адміністративні площі будуть використовуватися під бізнес-центри, для розміщення офісів резидентів парку, так і представників малого та середнього бізнесу Миколаєва.

Компанія розраховує, що за підсумками реалізації проекту миколаївський майданчик буде мати можливості перевалювати до 4 млн тонн на рік.

Керуючою компанією ІП стане компанія "Наваль-Логістик", яка до серпня планує завершити розробку концепції ІП.

Пертін також додав, що миколаївська суднобудівна верф SMG і машинобудівне виробництво продовжать роботу, оскільки суднобудівний напрямок залишається базовим бізнесом для холдингу.

Відзначимо, "Смарт-Холдинг" – одна з найбільших інвестиційних груп України з фокусом на ключові галузі економіки, включаючи гірничо-металургійний і нафтогазовий комплекси, суднобудування, нерухомість, машинобудування та сільське господарство. Інвестиційна діяльність "Смарт-холдинг" сфокусована на інвестиції в Україну. "Смарт-холдинг" бере участь в проектах в якості стратегічного або портфельного інвестора.

Smart Maritime Group – найбільший суднобудівний холдинг України. Заснований в 2009 році для управління морегосподарськими активами "Смарт-Холдингу". SMG об'єднує дві найбільших суднобудівних верфі – миколаївську і херсонську. Верфі не мають статусу юридичної особи, при цьому керуючою компанією SMG є ТОВ "Смарт Мерітайм Груп", яке розташоване в Херсоні.