ua en ru

В "Слузі народу" заявили, що держава дбає про українців з анексованого Криму

В "Слузі народу" заявили, що держава дбає про українців з анексованого Криму Фото: Олександр Корнієнко в ЦНАПі на КПВВ "Каланчак" (sluga-narodu.com)

Держава піклується про українців із тимчасово окупованого Криму та налагодила для них зручну інфраструктуру соціальних послуг.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву голови партії "Слуга Народу" Олександра Корнієнка.

ЦНАП надає більше сотні адміністративних послуг. Зокрема тут можна отримати закордонний паспорт, український паспорт у вигляді ID-картки, пенсійні послуги, послуги земельного характеру тощо. Із часом видаватимуть водійські посвідчення, технічні паспорти на автомобілі.

"Українці мають отримувати якісні соціальні послуги, незважаючи на ту ситуацію, в якій вони опинилися. Якщо громадяни України мешкають на тимчасово окупованій території в Криму, вони можуть перетнути адміністративну межу та отримати тут необхідні соціальні послуги та документи. Цей ЦНАП символ того, як Україна турбується про своїх громадян із тимчасово окупованих територій і створює для них зручну інфраструктуру та доступні послуги", - наголосив Олександр Корнієнко.

Сервісний центр оснащений комфортними меблями, інформаційними стендами, кондиціонерами. Записатися в електронну чергу можна онлайн, що зводить очікування до мінімуму.

Заступник голови Херсонської ОДА з питань цифрового розвитку Павло Кулик розповів, що для людей із вадами слуху в центрі працює система сурдоперекладу.

"З початку роботи КПВВ тут було надано більше трьох тисяч консультацій. Видано більше тисячі паспортів. Ми співпрацюємо з правовою допомогою, раз на тиждень можна отримати її тут безкоштовно. Пенсійний фонд консультує громадян із пенсійних питань", - додав Павло Кулик.

Олександр Корнієнко підсумовує: "Такі зручні ЦНАПи по всій країні будуть місцями, де ми будемо за допомогою діджиталізації, цифрової трансформації налагоджувати якісні послуги для українців".