ua en ru

У разі відкритої агресії РФ на війну вийде кожен українець, - Полторак

У разі відкритої агресії РФ на війну вийде кожен українець, - Полторак Фото: фон дер Ляєн і Полторак

Київ не планує повертати Донецьк і Луганськ військовим шляхом

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Україна не планує повертати контроль над окупованими районами Донецької і Луганської області військовим шляхом. Про це міністр заявив в інтерв'ю DW.

Він також зазначив, що не виключає нових провокацій з боку Росії. "Ми не розглядаємо питання вирішення проблеми захоплення території Донецька і Луганська силовим шляхом. Але кожен громадянин України буде захищати кожен сантиметр своєї землі, якщо Росія прийме рішення про відкритої агресії", - сказав Полторак після зустрічі з німецькою колегою Урсулою фон дер Ляєн.

Він зазначив, що порушення перемир'я і мінських домовленостей на Донбасі лежить на совісті Росії, зокрема через поставок російської військової техніки сепаратистам.

"Ми переконані, що Донецьк і Луганськ - територія України", - додав Полторак і анонсував низку важливих рішень Кабміну і президента України для повернення непідконтрольних регіонів, а також анексованого Криму, під юрисдикцію України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України сьогодні, 17 травня 2017 року, розгляне ратифікацію генеральної угоди між Кабміном та урядом Польщі про співробітництво у сфері оборони та проект відповідного розпорядження Кабміну.