ua en ru

Глави ОДА будуть звертатися в прокуратуру в разі несвоєчасного початку опалювального сезону

Глави ОДА будуть звертатися в прокуратуру в разі несвоєчасного початку опалювального сезону Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Зубко наголосив, що відповідальність лежить на органах місцевого самоврядування

У Кабінеті міністрів України закликали голів Облдержадміністрацій звертатися до прокуратури в разі несвоєчасного початку опалювального сезону органами місцевого самоврядування. Про це сьогодні під час селекторної наради щодо початку опалювального сезону заявив віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 2015 року було обране місцеве самоврядування, яке виконує чесно свої обов’язки або ж протилежна ситуація. Ситуація не змінилася і сьогодні. Є випадки, коли третій рік поспіль виникають питання в одних і тих самих містах з початком опалювального сезону. Прошу голів обладміністрацій звертатися до місцевих прокуратур", - сказав він.

Зубко наголосив, що відповідальність за невчасний початок опалювального сезону лежить на органах місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав владу на місцях включати опалення з урахуванням погодних умов. Крім того, він оголосив, що опалювальний сезон в Україні має стартувати 15 жовтня.

Відзначимо, в уряді констатували готовність регіонів до опалювального сезону ще 14 вересня. Тоді повідомлялося, що соціальна інфраструктура України майже на 100% готова, в середині минулого місяця почалися запуски на всіх котельнях.