ua en ru

Словаччина дистанціювалася від воюючих у зоні АТО співвітчизників

Словаччина дистанціювалася від воюючих у зоні АТО співвітчизників Фото: чехи і словаки в складі бандформування "Пятнашка"

МЗС Словаччини не схвалює участь громадян у конфлікті на Донбасі

Міністерство закордонних справ Словаччини вважає, що громадяни цієї країни, які воюють на боці проросійських бойовиків на Донбасі, дестабілізують ситуацію в Україні та підривають мирне врегулювання конфлікту. Про це повідомив начальник прес-служби МЗС Словаччини Петер Суско, передає видання Teraz.

"Поки ми не можемо підтвердити інформацію про участь громадян Словацької Республіки в конфлікті в Україні у якості волонтерів сепаратистських збройних сил або інших збройних формувань, в будь-якому випадку такі дії не є схваленими", - заявив Суско.

За його словами, "добровольці" активно беруть участь в дестабілізації ситуації та підривають зусилля з дипломатичному врегулюванню конфлікту, завдаючи шкоди зовнішньополітичним інтересам Словаччини.

"Словаччина відкрито і явно дистанціюється від діяльності цих осіб, а також від інших гучних заходів, спрямованих на вербування авантюристів", - заявив Суско.

Раніше, словацький портал Aktuality.sk опублікував інтерв'ю з "добровольцями", що воюють в рядах донецьких бойовиків.

Нагадаємо, прем'єр Словаччини закликав до скасування санкцій проти Росії.