ua en ru

У Словаччині повторно затримали героя статті вбитого журналіста

У Словаччині повторно затримали героя статті вбитого журналіста Фото: Ян Куцяк (facebook.com/Aktuality.sk)

Його затримали на основі європейського ордера на арешт

Поліція Словаччини у вівторок повторно затримала італійця Антоніна Вадалу, який фігурував у розслідуванні вбитого журналіста Яна Куцяка. Про це повідомляє Aktuality.sk.

Згідно з інформацією видання Вадалу затримали в Міхаловце на основі європейського ордера на арешт, виданого італійським судом у Венеції.

Повідомляється, що Італія просить видати Вадалу у зв'язку зі злочинами, пов'язаними з наркотиками, до яких може бути причетна міжнародна банда. Його можуть заарештувати протягом 48 годин, після чого суд винесе рішення за клопотанням Італії.

Нагадаємо, на початку березня в Словаччині поліція провела кілька рейдів і затримала одну людину в зв'язку з убивством журналіста.

Додамо, що 10 березня 2018 року в Словаччині десятки тисяч людей вийшли на антиурядові демонстрації в Братиславі та інших містах країни. Демонстранти несли плакати на кшталт "Словаччина має стати державою без мафії" і вимагали відставки прем'єр-міністра країни Роберта Фіцо за можливу причетність його уряду до корупційних схем.

Причиною масових протестів у країні стало недавнє вбивство 27-річного журналіста Яна Куцяка, який вів гучні журналістські антикорупційні розслідування. Тіла журналіста і його дівчини знайшли у будинку в 50 км від Братислави. Причиною смерті стали вогнепальні поранення: куля потрапила журналісту в груди, його нареченій - в голову.

За даними поліції, вони були вбиті між 22 і 25 лютого. Додамо, що міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калиняк подав у відставку у зв'язку з убивством журналіста і його нареченої. А президент Словаччини Андрій Кицька заявив, що дострокові вибори можуть стати рішенням для відновлення довіри у зв'язку з убивством журналіста-розслідувача, яке потрясло націю.