ua en ru

Слободян: корупція серед прикордонників значно знизилася

Слободян: корупція серед прикордонників значно знизилася Фото: з початку року в ДПС виявлено майже 150 випадків хабарництва

За результатами перевірок за різні порушення з ДПС за статтями 337 осіб звільнено

Кількість хабарів серед військовослужбовців Державної прикордонної служби (ДПС) в цьому році зменшилось порівняно з минулим роком. Про це під час брифінгу сказав помічник голови ДПТС - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент РБК-України.

“Якщо було зафіксовано 275 факти давання хабара минулого року, то за 4 місяці 2016 року вже майже 150 випадків. Така тенденція свідчить про підвищення рівня свідомості наших військовослужбовців”, - сказав Слободян.

Він також повідомив, скільки військовослужбовців отримали покарання у результаті виявлення корупційних дій з їх боку.


“Тільки у цьому році за ініціативою відомства вже розкрито 26 злочинів, що містять ознаки корупції. За результатами перевірок за різні порушення з відомства з негативним статтями звільнено 337 осіб у тому числі 248 за службовою невідповідністю: 13 з позбавленням військового звання, 240 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності”, - пояснив Слободян.

Нагадаємо, на початку травня правоохоронці затримали начальника відділення внутрішньої безпеки Харківського прикордонного загону та цивільну особу, яка надавала неправомірну вигоду за безперешкодну незаконне перевезення товарів через державний кордон.