ua en ru

Наступне засідання контактної групи в Мінську відбудеться 7 червня

Наступне засідання контактної групи в Мінську відбудеться 7 червня Фото: Мартін Сайдик

Сьогодні в ході засідання обговорювалася тема захисту і утримання цивільної інфраструктури

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі відбудеться в Мінську (Білорусь) 7 червня 2017 року. Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдик, повідомляє "Белта".

"Наступне засідання контактної групи по Україні відбудеться 7 червня", - йдеться в повідомленні.

За словами Сайдика, сьогодні в ході засідання контактної групи обговорювалася тема захисту і утримання цивільної інфраструктури, а також екологічні питання та питання, пов'язані з так званою формулою Штайнмайєра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході засідання контактної групи по Донбасу українська сторона заявила про необхідність створення робочої підгрупи щодо кордону. Крім того, в рамках засідання політичної підгрупи українська сторона заявила про необхідність скасування указу президента Російської Федерації про визнання "документів" ОРДЛО; скасування псевдоуказу ОРДО про встановлення квазікордону; відмови від рейдерського захоплення українських і європейських підприємств на території ОРДЛО; відмови від рублевої зони на території ОРДЛО; відновлення Україною контролю за кордоном.