ua en ru

Наступна зустріч контактної групи в Мінську відбудеться 20 жовтня

Наступна зустріч контактної групи в Мінську відбудеться 20 жовтня Фото: Мартін Сайдік

Представник ОБСЄ відзначив результативність сьогоднішньої зустрічі

Наступна зустріч тристоронньої контактної групи з врегулювання кризи на Донбасі відбудеться 20 жовтня в Мінську. Про це повідомив спецпредставник голови ОБСЄ Мартін Сайдік по закінченні сьогоднішньої зустрічі, повідомляє TUT.BY.

Зокрема зазначається, що дипломат відзначив результативність сьогоднішньої зустрічі і пов'язав це з підсумками минулих 2 жовтня в Парижі переговорів лідерів країн "нормандської четвірки".

"Наступна зустріч контактної групи відбудеться через 2 тижні, 20 жовтня", - повідомив він.

До того часу, за словами Сайдік, підгрупа з безпеки підготує нові пропозиції щодо відведення важких озброєнь із зони безпеки. У підгрупі також обговорювалося питання про розмінування окремих районів Донбасу.

У свою чергу, політична підгрупа зосередиться на питанні виборів на Донбасі.

"Тристороння група взяла це до відома (рішення перенести вибори). Політична підгрупа зараз зосередиться на опрацюванні особливого закону про місцеві вибори відповідно до результатів зустрічі "нормандської четвірки", що відбулася 2 жовтня в Парижі. На те, щоб проводити вибори у повній відповідності з мінськими угодами", - сказав Сайдік.

Повідомляється, що Сайдік констатував просування в питанні обміну полоненими на Донбасі.

"Робоча група з гуманітарних питань в конструктивному ключі обговорила питання звільнення решти незаконно утримуваних в результаті конфлікту... Можна констатувати більшу готовність сторін досягти зрушень у цьому напрямку. Є надія, що вже скоро піде подальше їх звільнення", - сказав він.

Крім цього, Сайдік зазначив, що "члени робочої групи з гуманітарних питань з радістю відзначили, що на даний момент стала можливою доставка міжнародної гуманітарної допомоги для найбільш нужденних населених пунктів у лінії зіткнення".

"Економічна підгрупа обговорила питання відновлення об'єктів водопостачання на Донбасі... У рамках підгрупи ведуться інтенсивні переговори по відновленню економічних відносин, відновлення централізованої іфраструктури з постачання населення водои, електрики та виплати пенсій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську пройшла зустріч тристоронньої контактної групи.