ua en ru

Наступна тристороння зустріч щодо ціни на газ може відбутися в РФ, - Коболєв

Наступна тристороння зустріч у форматі ЄС - Україна - Росія щодо погодження ціни на газ може відбутися в Російській Федерації

Наступна тристороння зустріч у форматі ЄС - Україна - Росія щодо погодження ціни на газ може відбутися в Російській Федерації. Про це журналістам в Кабінеті міністрів повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"На наступному тижні відбудеться тристороння зустріч. Вона пройде скоріш за все в Росії. Буде Росія, Єврокомісія і українська сторона", - сказав Коболєв.

Нагадаємо, 4 вересня 2014 р. в Брюсселі відбудуться переговори між Росією і Євросоюзом з приводу ціни на газ для України. Як повідомив комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Оттінгер, ця зустріч буде "технічною". Він додав, що переговори стануть продовженням зустрічі, що відбулася між комісаром ЄС і міністром енергетики РФ Олександром Новаком в Москві 29 серпня.

Зазначимо, що за підсумками переговорів 29 серпня було прийнято рішення про проведення тристоронньої зустрічі, в якій візьмуть участь представники Росії, України і ЄС.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що у вересневих переговорах сторона має намір погодитися з компромісним варіантом ціни на російський газ, яку пропонував Євросоюз. Переговори планувалося провести 8 вересня в Баку.