ua en ru

Наступна дискусія в Європарламенті у справі Тимошенко відбудеться до кінця поточного року, - депутат ЄП

Віце-президент парламентської групи Альянсу прогресивних соціалістів і демократів, депутат Європарламенту Ганнес Свобода впевнений, що наступна дискусія по справі Тимошенко відбудеться ще до кінця цього року за участю правозахисника Гельсінської групи із захисту пав людини Мікаелем Лингбо, повідомляє Deutsche Welle.

У минулий понеділок перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін виступав у Брюсселі перед депутатами Європейського парламенту з інформацією по справі Юлії Тимошенко. Доповідь вислухали п'ять депутатів Європарламенту. Таку нечисленну кількість учасників зустрічі в самому Європарламенті пояснили не пленарним тижнем. Серед присутніх були Марек Сівець і Ганнес Свобода (Hannes Swoboda). Саме від Свободи прийшло запрошення на цю зустріч. Як відомо, ця група є партнером Партії регіонів Україна в ЄП.
Зустріч відбулася за закритими дверима. У другій половині дискусії виступити запросили опозицію - заступника голови партії "Батьківщина" Григорія Немирю і адвоката Тимошенко Сергія Власенка.
. "Також цікаво було послухати і самого пана Кузьміна з газової справи, про справи ЄЕСУ, Лазаренко, Щербаня, - Виходячи з його аргументів виходить, що Тимошенко не така вже й невинна, але якщо керуватися такою логікою, то у вас саджати можна майже всіх" , - заявив один з учасників зустрічі
При цьому він не виключив, що "тіньовим ініціатором" цієї зустрічі стала українська сторона, а тому висловив жаль, що Європейський парламент в черговий раз використали в протистоянні певних політичних сил.
Після зустрічі, відповідаючи на питання, чи вдалося представнику Генеральної прокуратури України переконати депутатів у винність або невинність Тимошенко, Ганнес Свобода зазначив, що зараз вони намагаються отримати різнобічну інформацію, в цьому випадку - почути позицію Генеральної прокуратури. "Всі говорять, що це - політична справа чи справа з елементами політики. Тому я вважаю, для депутатів важливо почути різні погляди. Я не впевнений, що тут (у справі Тимошенко) немає політичних елементів, і якщо вони є, то ми повинні подивитися , як далеко вони зайшли", - каже євродепутат.