ua en ru

Слідство припинило кримінальну справу стосовно засновника "ВКонтакте" Дурова

Слідче управління по Санкт-Петербургу Слідчого комітету РФ припинило кримінальну справу стосовно засновника соціальної мережі "ВКонтакте" Павла Дурова, який на автомобілі поліцейського.

Як йдеться в повідомленні петербурзького слідчого управління, кримінальне переслідування Дурова припинено у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину, передбаченого ч.1 ст.318 Кримінального кодексу РФ (застосування насильства відносно представника влади).

При цьому в діях засновника "ВКонтакте" виявлено адміністративне правопорушення - "злісна непокора" вимогу співробітника правоохоронних органів.

"У зв'язку з тим, що при розслідуванні кримінальної діла не зібрано достатніх доказів умислу Дурова на застосування насильства щодо поліцейського, дії Дурова кваліфіковані слідством за ч.20.1.8 КоАП РФ (злісна непокора вимозі співробітника ОВС). Матеріали, що підтверджують вчинення зазначеного адміністративного правопорушення, виділені з кримінальної справи і направлені в ГУ МВС Росії по Санкт-Петербургу і Ленінградської області для прийняття рішення", - зазначили в регіональному слідчому управлінні.

Раніше стосовно Дурова було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.318 КК РФ (застосування насильства відносно представника влади). Він підозрювався в тому, що, пересуваючись на автомобілі Mercedes, завдав тілесних ушкоджень співробітникові ДІБДР, не виконавши його вимогу про зупинку.

Слідство, вилучивши і оглянувши записи камер відеоспостереження, встановивши і допитавши ряд свідків, зробивши огляд автомобіля Mercedes, встановило, що Дуров ввечері 5 квітня 2013 р., Рухаючись по території Центрального району Санкт-Петербурга, порушив вимоги правил дорожнього руху. Після цього він не підкорився вимогам співробітника ДІБДР про зупинку і, "надаючи непокору співробітнику поліції, продовжив рух, зробивши наїзд на поліцейського, заподіявши йому забиття ніг і садна", йдеться в повідомленні.