ua en ru

Слідство отримало докази зловживань екс-керівника "Укрспирту" Лабутіна, - ДФС

Слідство отримало докази зловживань екс-керівника "Укрспирту" Лабутіна, - ДФС Фото: Сергій Білан

Були отримані документи, які свідчать про перерахування коштів на фіктивні підприємства

Слідство отримало беззаперечні докази причетності колишнього керівника державного підприємства "Укрспирт" Михайла Лабутіна до фінансових махінацій на підприємстві. Про це заявив заступник голови Державної фіскальної служби (ДФС) Сергій Білан сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Процесуальними діями було доведено і отримано слідством беззаперечні докази порушень в "Укрспирті". Були отримані документи, які свідчать про перерахування у 2014 р. коштів на фіктивні підприємства, тобто фактично версія слідства була доведена", - заявив Білан.

За його словами, докази злочинів Лабутіна були знайдені під час обшуків на підприємствах.

"В рамках здійснення процесуальних дій по цьому провадженню, нами були проведені обшуки як головного офісу "Укрспирту", так і на підприємствах. Метою цих обшуків було підтвердження даних слідства, отримання доказової бази щодо протиправних дій попереднього керівництва "Укрспирту", а також здобуття інших даних, які свідчать про протиправні дії", - зазначив Білан.

Нагадаємо, кримінальне провадження щодо колишнього керівника ДП "Укрспирт" було порушено у 2014 р. Слідством доводиться несплата податків на суму близько 150 млн грн та розкрадання державних коштів на більше 350 млн грн.