ua en ru

Слідчі продовжать пошуки MH370 у зв'язку з річницею

Слідчі продовжать пошуки MH370 у зв'язку з річницею Фото: річниця зникнення MH370

Родичі загиблих пасажирів в MH370 сподіваються отримати відповіді

Австралійські слідчі сподіваються, що літак рейсу MH370 буде знайдений через два роки після його зникнення 8 березня 2014 року. Про це повідомляє BBC.

Нагадаємо, літак зник між Куала-Лумпуром і Пекіном 8 березня 2014 року, на борту були 239 осіб. Австралійські слідчі під керівництвом команди обшукують область південній частині Індійського океану.

Наголошується, що пошуки, за участю австралійських, китайських і малазійських експертів обійдуться в 130 млн доларів.

Прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак висловив надію на те, що літак незабаром знайдеться і таємниця буде розкрита.

"Ми як і раніше прагнемо робити все, що в наших силах, для вирішення. Це є болісною загадкою для близьких тих, хто був втрачений", - сказав він у своїй заяві.

Міністр транспорту Австралії Даррен Честер також висловив надію на це.

Зазначимо, родичі 12 китайських пасажирів зниклого Malaysia Airlines рейсу MH370 подали позови в Пекіні, заявивши, що вони хочуть, щоб суд допоміг розібратися в події.

У свою чергу, сім'ї 32 інших пасажирів, в основному з Китаю, подали окремий позов в Малайзії. Мартін Долан, голова Австралійського бюро безпеки на транспорті, який координує пошуки, заявив, що частину літака знайшли в Мозамбіку.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак заявив, що знайдений на острові Реюньон в Індійському океані уламок літака належить зниклому рейсу MH370.