ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом вибуху в Грозному, при якому загинули 5 поліцейських

Слідчий комітет Російської Федерації порушив справу за фактом вибуху в Грозний (Чеченська Республіка), при якому загинули 5 поліцейських і 12 отримали поранення.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив справу за фактом вибуху в Грозний (Чеченська Республіка), при якому загинули 5 поліцейських і 12 отримали поранення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету Росії.

"Увечері 5 жовтня 2014 року близько 17 годин біля концертного залу по проспекту Ісаєва в Грозному стався вибух. За версією слідства, сьогодні ввечері повинен був відбутися концерт, приурочений до Дня міста. Забезпечували безпеку заходу співробітники поліції біля рамок-металодетекторів помітили підозрілого молодика. При спробі його огляду, чоловік привів у дію невстановлений вибуховий пристрій. За попередніми даними, в результаті вибуху загинули п'ятеро співробітників поліції, ще дванадцять отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Як відзначається, вже встановлено особу ймовірного підозрюваного - це 19-річний місцевий житель Опти Мударов.

Справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ст.317 КК РФ (посягання на життя співробітників правоохоронних органів), ч.1 ст.222 КК РФ (незаконний оборот зброї).

В даний час на місці події працює слідчо-оперативна група, встановлюються всі обставини події. Розслідування кримінальної справи триває.