ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом обстрілу тролейбуса в Донецьку

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом обстрілу тролейбуса в Донецьку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету росії.

"Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Росії по факту обстрілу зупинки громадського транспорту в місті Донецьку, в результаті якого загинули мирні громадяни, порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 105, ч. 1 ст. 356 КК РФ (вбивство двох і більше осіб, застосування заборонених засобів і методів ведення війни). За даними слідства, 22 січня близько 8:30 пасажирська зупинка в місті Донецьку була обстріляна з мінометів. В результаті обстрілу вбито не менше 8 мирних жителів, 12 отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

"На підставі наявних у слідства попередніх даних в якості пріоритетною перевіряється версія про причетність до цього злочину військовослужбовців української армії та Національної гвардії України. Проте остаточні висновки можна буде зробити після дослідження усіх обставин і вивчення речових доказів", - заявили в Слідкомі.

Нагадаємо, Росія звинуватила сили АТО в обстрілі тролейбуса в Донецьку.