ua en ru

Слідчий комітет РФ повідомив про арешт ще 1 підозрюваного у справі про аварію у московському метро

Слідчий комітет Російської Федерації повідомив про арешт ще 1 підозрюваного у кримінальній справі про аварію у московському метро 15 липня.

Слідчий комітет Російської Федерації повідомив про арешт ще 1 підозрюваного у кримінальній справі про аварію у московському метро 15 липня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету Росії.

"Сьогодні Басманний районний суд міста Москви задовольнив клопотання слідства і обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту відносно директора з виробництва субпідрядної організації ТОВ "Спецтехреконструкция" Анатолія Круглова. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації метрополітену, що спричинило смерть двох і більше осіб)", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, Круглов був відповідальним за виробництво робіт по врізці стрілочного переводу на перегоні станцій "Парк Перемоги - Слов'янський бульвар", однак не здійснив належного контролю. Ці дії в сукупності з діями інших підозрюваних по цій кримінальній справі призвели до аварії, що призвела до сходження електропоїзди з рейок, загибель 22 осіб та заподіяння різних тілесних ушкоджень понад 150 пасажирам метрополітену.

Раніше в рамках цієї кримінальної справи були заарештовані старший дорожній майстер служби колії ГУП "Московський метрополітен" Валерій Башкатов і помічник дорожнього майстра шляху Юрій Гордов, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ст.263.1 КК РФ (порушення вимог у сфері транспортної безпеки). Також слідство найближчим часом має намір клопотати перед судом про арешт ще одного підозрюваного - заступника начальника дистанції капітального ремонту служби колії ГУП "Московський метрополітен" Олексія Трофімова.

По кримінальній справі продовжується проведення слідчих дій, спрямованих на встановлення всіх обставин цієї трагедії та осіб, причетних до неї.

Нагадаємо, 15 липня приблизно о 08:35 тунелю на перегоні між станціями Арбатсько-Покровської лінії Московського метрополітену "Парк Перемоги" і "Слов'янський бульвар" три вагони поїзда, що прямував на швидкості 70 км/год, зійшли з рейок.