ua en ru

Слідчий комітет РФ провів обшуки в офісі кримськотатарського телеканалу ATR у справі про загибель людей на мітингу

Слідчий комітет РФ провів обшуки в офісі кримськотатарського телеканалу ATR у справі про загибель людей на мітингу

Слідчий комітет Росії спільно з регіональним управлінням Міністерства внутрішніх справ Росії провів обшуки в редакції кримськотатарського телеканалу ATR в рамках розслідування кримінальної справи про загибель двох людей на мітингу. Про це повідомив керівник управління прес-служби слідчого комітету росії Володимир Маркін, передає РБК.

У слідчому відомстві нагадали, що 26 лютого 2014 року біля будівлі Верховної ради Автономної Республіки Крим у ході мітингу, на якому були присутні представники "Русского единства" та особи кримськотатарської національності, були побиті представники влади і прихильники "Русского единства".

В результаті зіткнень загинули двоє місцевих жителя. Пізніше слідчий комітет порушив кримінальну справу за фактом спричинення смерті з необережності за ст. 109 Кримінального кодексу РФ.

Слідство отримало дані про наявність у телекомпанії ATR відеоматеріалів про зіткнення на мітингу, які можуть бути важливими доказами по кримінальній справі, однак телекомпанія відмовилася надати їх на вимогу слідчого.

У зв'язку з цим слідчий комітет ініціював обшуки, щоб виявити і вилучити необхідні для розслідування відеозапису.

Нагадаємо, сьогодні російські спецслужби провели обшуки в будівлі кримськотатарського телеканалу ATR.

Пізніше МЗС України вимагає від Росії негайно припинити репресії проти телеканалу.