ua en ru

Слідчий комітет РФ пред'явив звинувачення 2 фігурантам справи про аварію у московському метро

Слідчий комітет Росії пред'явив звинувачення 2 фігурантам кримінальної справи про аварію у московському метрополітені 15 липня.

Слідчий комітет Росії пред'явив звинувачення 2 фігурантам кримінальної справи про аварію у московському метрополітені 15 липня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету РФ.

Так, звинувачення пред'явлено старшому шляховому майстру служби колії ГУП "Московський метрополітен" Валерія Башкатову і помічникові дорожнього майстра шляху Юрію Гордова. Їм інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст.263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації метрополітену, що спричинили смерть двох або більше осіб).

За версією слідства, Башкатов і Гордов неналежним чином провели роботи по установці стрілочного переводу для пуску нової ділянки на перегоні станцій "Парк Перемоги - Слов'янський бульвар". На думку слідства, ці дії в сукупності з діями інших підозрюваних по цій кримінальній справі призвели до аварії, що призвела до сходження електропоїзди з рейок, загибель 23 людей та заподіяння різних тілесних ушкоджень понад 150 пасажирам метрополітену.

Слідчий комітет має намір найближчим часом пред'явити звинувачення ще двом підозрюваним - директорові з виробництва субпідрядної організації ТОВ "Спецтехреконструкция" Анатолію Круглову, і заступнику начальника дистанції капітального ремонту служби колії ГУП "Московський метрополітен" Олексію Трофимову.

Всі четверо фігурантів кримінальної справи перебувають під вартою.

Нагадаємо, 15 липня приблизно о 08:35 тунелю на перегоні між станціями Арбатсько-Покровської лінії Московського метрополітену "Парк Перемоги" і "Слов'янський бульвар" три вагони поїзда, що прямував на швидкості 70 км/год, зійшли з рейок, в результаті чого загинули 23 людини.