ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу проти 15 суддів Конституційного суду України

Слідчий комітет РФ порушив справу проти 15 суддів Конституційного суду України Фото: Конституційний суд України (РБК-Україна)

У РФ судді КСУ звинувачуються в тому, що визнали "незалежність Криму" такою, що не відповідає Конституції України

Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) порушив справу проти 15 суддів Конституційного суду України. Про це йдеться в повідомленні на сайті Слідчого комітету РФ.

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу стосовно суддів Конституційного суду України Бауліна Юрія, Василя Бринцева, Сергія Вдовиченка, Михайла Гультая, Михайла Запорожця, Олександра Литвинова, Миколи Мельника, Сергія Саса, Сергейчука Олега, Ігоря Сліденко, Петра Стецюка, Олександра Тупицького, Шаптали Наталі, Станіслава Шевчука і Віктора Шишкіна. Вони підозрюються в скоєнні злочину, передбаченого ст. 136 КК РФ (порушення рівності прав і свобод людини і громадянина)", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в березні 2014 року в Криму було проведено "референдум", на підставі якого Крим "увійшов до складу РФ". Повідомляється, що судді КСУ визнали "незалежність Криму" такою, що не відповідає Конституції України, чим нібито порушили закон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет РФ порушив справу проти співробітників відділу військової прокуратури ГПУ.