ua en ru

У Слов'янську при отриманні хабара затримано міліціонера

У Слов'янську при отриманні хабара затримано міліціонера Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

У місті Слов'янськ Донецької області на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 11 тис грн викрито співробітника обласного управління УМВС України в Донецькій області. Про це повідомили в прес-службі облпрокуратури.

Зазначені кошти міліціонер вимагав та отримав від особи, яка здійснює на території міста незаконні операції з обміну валюти.

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області за матеріалами СБУ розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Встановлено, що протиправна діяльність представників міліції носила системний характер.

"За даними слідства, правоохоронці намагалися налагодити отримання хабарів щомісяця з кожної людини, яка займається незаконним обміном валюти. За нескладання про останні відповідних матеріалів про правопорушення міліціонери вимагали від кожного щомісяця платити 1000 грн", - йдеться в повідомленні.

В даний час досудове розслідування триває. Вирішується питання про пред'явлення міліціонеру про підозру у вчиненні правопорушення і обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше в березні суд визначив заступнику начальника міліції Харкова Олегу Матросу, раніше затриманому за підозрою в отриманні хабара, міру попереднього заходу: 2 місяці утримання під вартою або заставу в 365 тисяч гривень.