ua en ru

Cервіс знижок Groupon планує почати роуд-шоу IPO наступного тижня, - джерело

Інтернет-компанія Groupon Inc планує почати роуд-шоу IPO на початку наступного тижня. Про це повідомили Reuters три джерела, знайомі з ситуацією.
За даними джерел, роуд-шоу може початися в понеділок або вівторок.
Розміщення, як очікується, буде відповідати оцінки всієї компанії в більш ніж 10 млрд дол., ймовірно, в діапазоні 11-12 млрд дол., повідомили два джерела.
Представник Groupon відмовився від коментарів.
У червні Groupon, найбільший дитячій сервіс, оголосив про плани первинного розміщення акцій, розраховуючи на високий інтерес інвесторів до інтернет-компаніям. Groupon хотіла привернути в ході одного з найбільш очікуваних в США розміщень до 750 млн дол.
Спочатку джерела повідомляли, що в ході IPO компанія може бути оцінена в більш ніж 20 млрд дол., проте в кінці літа фондовий ринок обвалився, що відбилося на плани багатьох компаній відносно розміщень, а також вплинуло на вартість тих, хто все-таки зважився на IPO.
Американська компанія розсилає щоденні електронні каталоги з товарами місцевих продавців за значно зниженими цінами. Операції здійснюються, коли певний мінімум клієнтів обіцяють зробити покупку.