ua en ru

Скандалів, недопусків учасників або обмежень в ході приватизації обленерго не було, - Нефьодов

Скандалів, недопусків учасників або обмежень в ході приватизації обленерго не було, - Нефьодов Фото: Максим Нефьодов (kmu.gov.ua)

На його думку, держава повинна продати всі нестратегічні активи

В ході приватизації обленерго скандалів, недопусків учасників до торгів або яких-небудь інших обмежень і порушень зафіксовано не було. Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов в ході прес-конференції.

"Щодо того, чи доцільно їх проводити - так, держава повинна врешті-решт продати всі активи, що не є для неї стратегічними. В якому порядку їх продавати - повинен вирішувати Фонд держмайна", - заявив Нефьодов.

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі зазначив, що в ході приватизації порушення не зафіксовані.

"Наскільки я знаю, якогось скандалу, що когось не допустили до цих торгів, або був обмежений доступ - мені про це не відомо", - зазначив він.

Зазначимо, Фонд державного майна виставив на приватизаційний аукціон міноритарні пакети 8 енергокомпаній.

Заплановані аукціони з продажу 25% акцій ПАТ "Донбасенерго", ПАТ "Сумиобленерго" і ВАТ "Одесаобленерго" не відбулися через відсутність заявок.

Нагадаємо, Фонд держмайна на аукціоні 16 серпня реалізував 16,379 млн акцій (25% цінних паперів) ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" за ціною 8,78 грн за шт. Покупцем виступила компанія Ornex, що входить в групу СКМ.

На аукціоні 18 серпня ФДМ продав блокуючий пакет акцій (25%) ПАТ "ДТЕК Західенерго" за 417,164 млн грн. Всього продано 3 млн 197,637 тис. акцій за ціною 130,46 грн за шт., що на 20% вище за стартову. На купівлю цінних паперів претендували два учасника: інвестиційна група "Конкорд Капітал" і компанія Ornex, що входить до Групи СКМ. Остання виявилася побудником торгів.

Повторний аукціон з продажу 25% акцій "Одесаобленерго" запланований 22 серпня, "Донбасенерго" і "Сумиобленерго" - 23 серпня. Організатори торгів залишаються колишніми.

Крім цього, 31 серпня на ПФТС заплановані ще два аукціони: з продажу 25% акцій ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" та ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго".