ua en ru

Скандальний екс-заступник глави МВС Паскал призначений заступник голови Нацполиции

Скандальний екс-заступник глави МВС Паскал призначений заступник голови Нацполиции Фото: колишній заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал

Паскалу приписують переслідування учасників студентського Майдану

Колишній заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал призначений першим заступником голови Національної поліції – начальником кримінальної поліції, з присвоєнням йому спеціального звання генерал поліції другого рангу в порядку переатестування. Про це йдеться в офіційній відповіді МВС на запит ГО "Громадський люстрационный комітет".

"Дивна кадрова політика у новому керівництві поліції: Хатія Деканоїдзе готова звільнити патрульного за зневажливий "твіт" про активістів Евромайдана, а людини, який відповідав за переслідування учасників студентського Майдану, був призначений Захарченко і уникає люстрації за безглуздим судовим рішенням, призначає своїм першим заступником", – заявив голова ради "Громадської люстрационного комітету" Олександра Дрік.

Скандальний екс-заступник глави МВС Паскал призначений заступник голови Нацполиции

В організації зазначили, що згідно з положенням про МВС, перший заступник та заступники керівника Нацполиции призначаються та звільняються міністром за поданням керівника Нацполиции, тобто що призначення Паскала не могло відбутися без подання Деканоїдзе.

Активісти також нагадали, що Паскал підпадає під люстрацію із забороною займати посади в органах державної влади, від чого в травні 2015 року його врятував суд.

Нагадаємо, раніше активісти зверталися до Деканоїдзе з проханням не допустити призначення Паскала, який підозрюється у численних протиправних діях.

За даними ЗМІ, під час подій на Евромайдане Паскал очолював групу міліціонерів, які влаштовували переслідування майданівців, катували і знущалися над учасниками мирних акцій. Також Паскалу приписують переслідування учасників студентського Майдану.

Екс-заступника глави МВС пов'язують з провокаціями, які відбувалися під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року – на відеозаписах видно як Паскал наказує бійцям Нацгвардії кидати в бік мітингувальників димові гранати.