ua en ru

Ситуація в зоні АТО за день була стабільною, - штаб

Ситуація в зоні АТО за день була стабільною, - штаб Фото: бійці АТО

В рядах бойовиків погіршилася дисципліна

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі 23 серпня залишалася стабільною. Про це повідомляє прес-центр АТО в Facebook.

"Сьогодні, 23 серпня, з півночі і до 18 годин ситуація уздовж лінії розмежування залишалася стабільною. Незаконні озброєні формування, провокуючи сили АТО, застосовували в основному стрілецька зброя. Однак, в темний час доби, ворог кілька разів порушив мінські домовленості і використовував озброєння калібру понад 100 міліметрів", - йдеться в повідомленні.

Так, вночі, в Луганській обл. бойовики кілька разів обстрілювали позиції сил АТО в Станиці Луганській з гранатометів і великокаліберних кулеметів. А з 5:15 і майже до 6 стріляли по артилерії калібрів 152 122 міліметра і 120-міліметрових мінометів.

В районі Маріуполя, близько 2 години ночі, бойовики стріляли з 152-мм артилерії по опорним пунктам сил АТО в Широкіно і Сартанів. Крім того, терористи обстріляли з 120-міліметрових мінометів Дослідне і Авдіївку. На артемівському напрямку, у 13:40, бойовики били з мінометів по Троїцькому.

"У той же час, за нашими оперативними даними, в рядах бойовиків серйозно погіршилася дисципліна. Мобілізовані чоловіки відмовляються воювати в ході реальних бойових протистоянь. Зокрема, на цьому тижні, в районі Новоласпы, самовільно залишили позиції підрозділу, які були сформовані зі співробітників МВС та держбезпеки так званої ДНР. Цей факт в черговий раз показує, що люди Донбасу втомилися від війни і тільки московські ляльководи бажають продовжувати кровопролиття", - додали в штабі АТО.

Сьогодні, 23 серпня з опівночі і до 18 години, ситуація уздовж лінії розмежування залишалася стабільною. Незаконні зброй...

Posted by Прес-центр АТО on 23 августа 2015 г.

Нагадаємо, спікер Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко повідомляв, що бойовики планують провокації на 24 серпня, а лідер ДНР Захарченко залишив Донецьк.