ua en ru

Ситуація на сході є чи не єдиною у світі, де ООН не бере участі, - Безсмертний

Ситуація на сході є чи не єдиною у світі, де ООН не бере участі, - Безсмертний Фото: миротворці ООН (wikimedia.org/Cpl. Janessa Pon)

За словами Безсмертного, ситуація парадоксальна

Ситуація на Донбасі є чи не єдиним у світі конфліктом, де ООН не бере взагалі жодної участі. Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив Роман Безсмертний.

"Це чи не єдиний конфлікт у світі в післявоєнний період, де ООН взагалі ніякої участі не бере. Та ООН, суть якої було не допустити війни, вона сьогодні дивиться, як два учасники, два фундатори ООН воюють", - заявив посол.

"Більше того, увесь рік Україна в Раді Безпеки як не постійний член, але Росія - постійний, рік йде війна, а ООН дивиться на все це і не має навіть програми щодо енергоресурсів, щодо військовополонених, бо їх же там немає! Чому до нас так ставляться?" - запитує Безсмертний.

Відзначимо, Безсмертний був послом України в Білорусі.

Нагадаємо, в грудні Генасамблея ООН прийняла резолюцію по Криму. У документі зазначено, що Російська Федерація має прийняти всі необхідні заходи, щоб покласти край порушенням прав людини стосовно жителів Криму, а також поважати закони, які діяли на півострові до окупації. Крім того, Росію закликали скасувати рішення, яким Меджліс кримськотатарського народу визнали екстремістською організацією.